הסיבות לצרבת
צרבת היא תופעה נפוצה מאוד בעולם המערבי, אחד מכל חמישה אנשים סובל מעליית תוכן חומצות הקיבה, זוהי תופעה אשר עלולה לחזור ולהופיע מספר פעמים ביום, הסובלים ממנה מדווחים על פגיעה משמעותית באיכות חייהם ועל תחושות קשות של צריבה המלוות אותם.
מהן הסיבות לצרבת?
- תזונה- תזונה אשר עתירה בשומני טראנס, שומנים רווים, ומזון מעובד יובילו באופן ישיר לתופעה, מזונות חומציים, חריפים, מאוד מתובלים ועוד עלולים להוביל או להחמיר את התופעה.
- ארוחות גדולות- אז אנחנו לא רק מדברים על ה-מה אלא גם על ה-איך, ארוחות גדולות וכבדות יכבידו על המערכת, כמו כן גם מגוון רב של מזונות באותה הארוחה עלול להחמיר את עליית מיצי הקיבה אל הוושט.
- גיל- על השנים נחלש סוגר הספינקטר, לכן בגיל מבוגר זו יכולה להיות תוצאה של היחלשות סוגר זה, כמו כן תיתכן גם האטה בהתרוקנות הקיבה. סיבות נוספות הקשורות לגיל הן תרופות הנלקחות בגילאים מאוחרים יותר, עישון, השמנה ואי הקפדה על אורח החיים הבריא.
- קפאין ואלכוהול- מומלץ להוציא מהתפריט מזונות המכילים קפאין ואלכוהול, בעיקר בגלל רמות החומציות הגבוהה, קפאין נמצא גם בתה, שוקולד, קולה ועוד.
- עישון- ישנם גורמים רבים אשר בגללם מומלץ להימנע מעישון, אבל כשאני מדברים על צרבת היא נחשבת מסוג הבעיות שיחמירו מאוד בעקבות עישון.
- הריון- בעקבות הלחץ התוך בטני תוכן הקיבה עלול לעלות מעלה את הוושט,הסיכויים לתופעה גוברים במהלך תקופה ההריון על אחת כמה וכמה ככל שמשקל העובר גדל.
- חיידק הליקובקטר פילורי- החיידק הליקובקטר פילורי הינו חיידק הנחשב נפוץ מאוד באוכלוסיית העולם המערבי והוא אחד הגורמים הנפוצים לתופעת עליית תוכן קיבלתי אל אזור הוושט.
- אסטמה- בשונה מהסיבות הקודמות בהן הלחץ התוך בטני מגיע מאזור מערכת העיכול, כאן הלחץ מגיע מאזור מערכת הנשימה ובית החזה בעקבות ריבוי השיעולים.
- סוכרת- תופעה נלוות ומתפתחת בעקבות המחלה היא הנזק למערכת העצבית במערכת העיכול.
- תרופות- תופעות לוואי של מגוון רחב של תרופות גורמות לצרבת, בעוד שתרופות תומכות ומטפלות במגוון רחב של בעיות בריאותיות הן עלולות לייצר גם תופעות לווי, מדובר בחלק ממשככי הכאבים, חוסמי סידן, אנטי היסטמינים ועוד.
- סטרס- מתח בחיי היומיום עלול לגרום לתופעות רבות, חשוב לשמור על אורח חיים מאוזן ורגוע, גם אם במציאות היומיומית שלנו זה נראה כמו שאיפה מעט מאתגרת ישנם כלים רבים אשר יוכלו לתמוך באורח חיים רגוע יותר.
הטיפול בקליניקה
בעזרת טיפול תזונתי ובליווי צמחי מרפא ניתן להגיע להטבה או לפתרון הבעיה, לאחר אבחון ותשאול מקיף ניתן לאתר את שורש הבעיה ולטפל בשורש באופן ישיר.
פרטים כאן
הסיבות לצרבת
צרבת היא תופעה נפוצה מאוד בעולם המערבי, אחד מכל חמישה אנשים סובל מעליית תוכן חומצות הקיבה, זוהי תופעה אשר עלולה לחזור ולהופיע מספר פעמים ביום, הסובלים ממנה מדווחים על פגיעה משמעותית באיכות חייהם ועל תחושות קשות של צריבה...
להמשך קריאה
טיפול ביתי בשלשול
תרופות סבתא לטיפול בשלשול הן בעצם פתרון ביתי ומיידי לתחושות הלחץ בבטן, נפיחות, כאבי בטן, צורך עז לרוץ לשירותים, יציאות רכות ונוזליות. כל אלו נחשבים תופעות נפוצות בקרב האוכלוסיה ולכן ישנם פתרונות עממיים להתמודדות עם הבעיה.
להגביר או להימנע?...
להמשך קריאה
אקנה
אקנה נחשבת בעיית עור נפוצה יחסית היא מאופיינת בדלקת של בלוטות החלב וזקיקי השערות. היא מתפתחת כאשר אנדרוגנים (הורמוני מין גבריים) מגרים את תאי תעלת הזקיק בכדי לייצר קרטין (תאי עור) ואת בלוטת החלב על מנת לייצר עודף...
להמשך קריאה
סבוריאה
עור שמנוני ומגורה, אדמומיות, קילופי עור וגרד מטריד, קשקשים יבשים - אלו רק חלק מהתסמינים של סבוריאה דרמטיטיס (Seborrheic Dermatitis) - מחלת עור כרונית ודלקתית. סבוריאה תופיע בשכבות העליונות של העור שלנו, ובין הסיבות לה ניתן למנות הפרשה...
להמשך קריאה
טחורים
כאשר נוצרת יציאת טחורים זוהי תופעה שכיחה למדי, תופעה זו תתבטא ברקמות נפוחות המכילות וורידים בפי הטבעת או בחלק התחתון של החלחולת.
טחורים חיצוניים אלו טחורים הבולטים אל מחוץ לפי הטבעת, ואילו טחורים פנימיים הם אלו שנשארים בתוך החלחולת....
להמשך קריאה
טפילי ותולעי מעיים
פרזיטים טפילי מעיים הינם אורגניזמים המשתמשים בגוף כפונדקאי על מנת להתקיים.
קיימם סוגים שונים של טפילים, חלקם חיים בסימביוזה עם מערכת העיכול ואינם מזיקים.
עם זאת, ישנם טפילים אשר פוגעים ברקמות הגוף ועלולים לגרום למגוון רחב של פתולוגיות הפוגעות באיכות...
להמשך קריאה
קנדידה
קנדידה הינה פטריית שמר המהווה חלק בלתי נפרד מאוכלוסיית המעיים באדם עוד מינקותו.
החיידקים הידידותיים במעיים ומערכת החיסון במצב מיטבי מפקחים ומווסתים את צמיחת הקנדידה, אך במידה ואלו נחלשים או נפגעים עלולה הפטרייה להתחיל התרבות.
בעקבות ההתרבות היא עלולה בהדרגה...
להמשך קריאה
צליאק
הצליאק היא מחלה דלקתית אשר מערבת את מערכת החיסון ואת מערכת העיכול.
מחלת הצליאק מאופיינת באי סבילות לחלבון הנקרא גליאדין שיחד עם גלוטנין מרכיבים את הגלוטן.
הגלוטן הינו חלבון המצוי בדגנים כגון: חיטה, שיפון ושעורה לתת ועוד.
הרגישות תתבטא בתאי מערכת...
להמשך קריאה
תסמונת המעי הרגיז
תסמונת המעי הרגיז (IBS) הינה תופעה שכיחה ביותר בקרב האוכלוסייה בעולם המערבי.
תסמונת זו תתאפיין בשיבוש בתנועתיות ותפקוד המעיים ללא עדות של פגמים מבניים.
ניתן לראות שינוי בתסמינים ממטופל למטופל, קיימים מגוון סוגי תסמינים מקלים שאינם משפיעים כלל על אורח...
להמשך קריאה
אולקוס – כיב פפטי
כיב עיכולי (פפטי) מוכר בשמו אולקוס הינו פצע בשכבה הפנימית (השכבה הרירית) המצפה את הקיבה או את התריסריון. הכיבים נוצרים לרוב בשלב מאוחר יותר של החיים, בחלק מהמקרים בשל לקיחת תרופות.
כאשר מעטפת הרירית של הקיבה או התריסיון נפגמת...
להמשך קריאה
גסטריטיס – דלקת בקיבה
כאשר נוצרת היווצרות דלקתית בקרום הרירי אשר מצפה את הקיבה זוהי תופעה הנקראת דלקת קיבה המכונה גסטריטיס.
למעשה במצב נורמלי, הקיבה אמורה להיות עמידה בפני גירויים רבים ומסוגלת לשאת חומצה חזקה מאוד אך כאשר מופר האיזון בחומצות הקיבה ובאנזימים...
להמשך קריאה
טיפול בצרבת
צרבת היא עליית חומצות קיבה אל הוושט.
בצורתה האקוטית נגרמת בדרך כלל כתוצאה מסטרס, אכילת מזונות חריפים או חומציים, שתייה מרובה של קפאין וכד'. בצורתה הכרונית יכולה להופיע לעיתים קרובות ואף על בסיס יומיומי. תופעה זו יכולה להוות סימן...
להמשך קריאה