

צמחי מרפא ותבליני חורף
בואו נכין את עצמנו לקראת העונה הקרה, נחזק את המערכת החיסונית, נצטייד בצמחים ובתבלינים שיסייעו לגוף להתמודד עם וירוסים ושפעות ויהפכו את החורף לחמים וטעים יותר. למידע נוסף על הליקובקטר פילורי תזונה צרו קשר
*ההמלצות הינן כלליות, נשים בהריון והנקה, ילדים ואנשים שנוטלים תרופות מומלץ להתייעץ עם רופא ו\או נטורופת*
נתחיל מלחזק את הגוף –
פקעות ורדים למשל מכילות נוגדי חמצון רבים ורוויות בוויטמין C. גם מליסה הוא צמח אנטי ויראלי משמעותי, שמוריד חום ומחזק את המערכות.
ציפורן חתול הוא צמח אנטי ויראלי ואנטי דלקתי, שמחזק את מערכת החיסון ואף נחשב כצמח אנטיספטי (מחטא) מצוין וחזק.
אזוב, מרווה ואכינצאה מצוינים לניקוי וחיזוק המערכת החיסונית.
אז מה עושים? מכינים חליטות. לוקחים כפית מאחד הצמחים או תערובת של כמה צמחים, ממלאים כוס מים רותחים וממתינים עד שהטמפרטורה יורדת מוסיפים את כפית הצמחים ל-20 דקות, מסננים ושותים בבוקר ובערב.
מומלץ להשתמש גם באסטרגלוס, אפשר, למשל, לבשל שורש אסטרגלוס טרי במרק עם הרבה ירקות כתומים ולבנים, וכמובן ג'ינג'ר לשם חיזוק חיסוני של הגוף בחורף. אפשר גם להוסיף את השורש המיובש (ניתן להשיגו בארץ בחנויות טבע) לסוגי מרקים שונים, וגם להכין ממנו חליטה טעימה. מביאים לרתיחה במים כפית שורש מיובש, וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 15 דקות. מומלץ לחלוט ולשתות שלוש פעמים ביום.
שמירה על מצב רוח טוב –
בעונה הקרה, כששעות האור מתקצרות, ומצב הרוח סגרירי מקובל להשתמש בצמח הג'ינסנג", ברפואת הצמחים מיוחסת לג'ינסנג השפעה שמאפשרת לאדם להתמודד עם האתגרים והעומסים של חיי היומיום גם ברמה הנפשית. לצמח אנרגיה מחממת ואופי ממריץ, ולכן הוא מתאים במיוחד לימות החורף הקרים שבהם אופפת אותנו לעתים קרובות מעין תשישות מנטאלית ויש קושי להתמודד עם מצבי לחץ. ניתן לצרוך את שורש הג'ינסנג המיובש כחליטה: חצי כפית של שורש כתוש בספל מים רותחים, שלוש פעמים ביום. ניתן להשיגו גם כתמצית מרוכזת בכמוסות, בטבליות או בתמצית נוזלית.
תבלינים מחממים לחורף נעים –
קינמון, שום, כמון, ציפורן, בצל, אגוז מוסקט, הל, חוויאג' – כל אלה הם תבלינים בריאים, טעימים ועם מזג חם, שגם מגינים מפני חיידקים ניתן לשים אותם בכמות קטנטנה בתבשילים מכל סוג.
שתיית מים וחליטות לשמירה על מאזן הנוזלים –
חשוב מאוד לא לשכוח לשתות מים חשובים לוויסות הטמפרטורה של הגוף. טמפרטורה נמוכה מעלה את דרישות הנוזלים בדיוק כמו מזג אוויר חם. בנוסף, אוויר מחומם ויבש, שנוצר מחימום על ידי מפזרי חום ומזגנים, עלול לגרום לעור לאבד מים דרך אידוי, כך שהצורך של הגוף בנוזלים לא נעלם. כאשר הגוף עובד חזק כדי להילחם בהתקררות, הוא מנצל יותר נוזלים.
שיהיה לכולנו חורף בריא ושמח 🙂
אדוה שלו מומחית לתזונה נטורופתית N.D CL.H
פרטים כאן