

כל מה שרציתם לדעת על פירות
כל כך הרבה דעות על פירות
האם כמות הסוכר בעייתית וצריך להגביל את כמות הפירות ביום? או שניתן לצרוך ללא הגבלה
ומה עם צירופי פירות? פירות חמוצים ומתוקים יחד ניתן לשלב?
ופירות יבשים? נחשבים בריאים או לא?
ומיץ פירות? נחשב בריא? לא בריא?
יש כל כך הרבה מחלוקות ודעות שונות לגבי פירות.
החלטתי לעשות קצת סדר-
כמות הפירות ביום-
רובם של התזונאים, דיאטנים, רופאים שתתייעצו איתם יגידו לכם שרצוי להגביל את כמות צריכת הפירות היומית. טווח ההמלצות ינוע ככל הנראה בין 2-6 פירות ביום.
יהיה זה די לא מקצועי ויהיר מצידי להגיד שרובם של הרופאים, תזונאים ודיאטנים טועים. הם כלל לא טועים, המלצתם לגבי הגבלת הפירות היום היא לאור התרבות התזונתית בה אנו חיים כיום, אסביר, כיום, רובנו מבססים את תזונתנו על פחמימות מעובדות! למה הכוונה? לכל מוצרי הדגנים, קטניות, ירקות שורש, עמילניים שתעשיית המזון עיבדה ויצרה מהם מוצר מחודש מצורתם הטבעית.
אני מתכוונת לכל המאפים, קמחים, פריכיות, מאפים, פתיתים, חטיפי דגנים, דגני בוקר וחטיפים. נשמע מוכר?
בבוקר אנחנו אוכלים לחמניה או קורנפלקס, בארוחת ביניים נאכל סנדוויץ', בצהריים פירה או פסטה, ובערב פשטידה או לחם. הפחמימות המעובדות הן רוב רובה של התזונה שלנו. מה הבעיה בכלל עם פחמימות מעובדות?
הבעיה העיקרית היא שזהו מוצר שיוצר במפעם הוא לא טבעי, לא קיים בצורתו השלמה מהטבע. על מנת להכין את כל המוצרים שפורטו למעלה נצטרך לבצע אחת או יותר מהפעולות הנ"ל: לחמם, לייבש, לטחון, לערבב עם חומרים נוספים, להתפיח, לאפות.
עיבוד הפחמימות גורם להרס של האנזימים הקיימים בהן והסיבים התזונתיים שבהן, הוא הורס כמות רבה מהמינרלים והוויטמינים הקיימים בהן, הוא גורם לכך שרוב הנוזלים בהן יצאו, ובכך, גורם לאותו מזון להיספג בגופנו באופן שאינו טבעי ויגרום לתופעות אינן רצויות כמו למשל שינויי סוכר לא מאוזנים ולא טבעיים בגופנו, כמו דלקתיות במעיים, תגובות אלרגניות וכו'
ההמלצה שלי היא לנסות ולהפחית את צריכת הפחמימות המעובדות בשגרה השבועית שלנו..
ולעיניינו- כשהתזונה היומיומית שלנו מבוססת על פחמימות פשוטות ומעובדות הגוף שלנו נמצא שעות רבות מהיום בניסיון לפרק את אותן פחמימות. וכשזו הופכת להתמודדות קבועה עם השנים הדבר עלול להוביל להיווצרותה של מחלה.
ואז אז במצב כזה כשהגוף שלנו מתמודד על בסיס קבוע עם עומסי הפחמימות הפשוטות והמעובדות, כאשר נוסיף פירות לתפריט, הסוכר הטבעי שמצוי בהם עלול להוות עומס רב נוסף על התמודדות גופנו. וזו הסיבה שרוב אנשי המקצוע ימליצו לנו להפחית את כמות הפירות בתזונה שלנו.
אבל, הפתרון אינו מצוי בהגבלת הפירות, הפתרון הינו להפחית את צריכת הפחמימות המעובדות בתפריט היומי שלנו על מנת למנוע את התמודדות זו על גופנו. ובמצב שבו נמעיט את צריכת הפחמימות המעובדות נוכל להגביר את כמות צריכת הפירות היומית.
"אחלה מובן, ואם אחליט להפחית את צריכת הפחמימות המעובדות בתפריט היומי שלי. אז אוכל לאכול כמה פירות שבא לי? יש יותר מידי סוכר בפירות לא?"
שאלה מצוינת- מבחינת צריכת מזון טבעי פירות נחשבים מסוג המזון שמכיל הכי הרבה סוכר מהטבע. אין זה אומר שסוכר זה מזיק לנו, השאלה מה מקור הסוכר ומה מגיע בשילוב יחד איתו.
פירות מכילים בעיקר מים, כל הפירות הקיימים מורכבים משמונים אחוזים מים, הפירות מכילים גם כמויות נרחבות של וויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים ועוד. זהו מזון שנחשב סופר טרי המכיל רכיבים טבעיים הנספגים בגופנו בצורה אידיאלית המביאים לאיזון הגוף ולא להפך, חוסר איזון או העלאת רמות הסוכר וכו'.
המלצתי היא- לבנות את התפריט היומי שלכם עם מזון טבעי וקרוב לטבע עד כמה שאפשר.
לגבי צירופי פירות-
שילוב של פירות עם סוגי פחמימות וחלבונים שונים עלול לגרום לתסיסה וריקבון של פירות במערכת העיכול ולכן ייתכן שבמצב הזה יעילות העיכול תרד, עלולים להרגיש גם במצב הזה נפיחות, גזים, כאבי בטן, תחושה של כבדות. אם הצירוף הזה הייתה הבעיה היחידה ונקודתית היינו יכולים לשאת זאת, אך אנו יודעים כי דלקתיות מתמשכת במערכת העיכול עלולה לגרום לבעיות חמורות יותר כמו מחלות מעיים דלקתיות (קרוהן, קוליטיס), אלרגיות למזון ועוד.
לגבי פירות יבשים-
אם תבחרו פירות יבשים על פני כל מזון מעובד אחר, על פני עודיות ועוגות, כנראה שזה יהיה עדיף, כי ייתכן ונשארו שם מעט מינרלים גם אחרי תהליך הייבוש, אבל חשוב לדעת שפירות יבשים הם עדיין פרי שעבר תהליך כלשהו. גם כאן אמליץ לבחור בפירות היבשים הטבעיים ביותר ללא סוכר.
מיץ פירות האם זה בריא-
טוב אז אם קראתם עד לפה אתם כנראה כבר יודעים מה התשובה שלי, מיץ פירות יהיה עדיף על כל משקה ממותק אחר, יחד עם זאת חשוב לדעת שבמיץ כזה אין סיבים תזונתיים, לעומת הפרי השלם שמכיל את הסיבים בשלמותם, גם אם בחרנו להוסיף מיץ פירות בריא לתזונה ביומיומית שלנו, חשוב שנזכור שזה עדיין מיץ מתוק שמכיל כמות יפה של סוכר.
לסיכום- פירות זו בחירה בריאה כי הם טבעיים, אל תחששו להוסיף אותם לתזונה שלכם, להתייעצות איך לעשות את זה- אני כאן.
בבריאות ואיכות חיים,
אדוה שלו.
פרטים כאן