

עונת המעבר
עונת המעבר, מצד אחד שרבי וחם, מצד שני הרוחות מתחזקות. יש תחושה חזקה של אי נוחות, הרבה מאתנו חווים כרגע כאבי גרון, כאבי ראש, וייתכנו גם כאבי שרירים.
למה זה קורה בעונת המעבר?
זה מתחיל בהבדלים המשמעותיים בין יום ללילה, הפער בין השהייה המתמשכת בחללים סגורים להימצאות מעטה באוויר הפתוח, ניתן להבחין גם בהבדלים הן בטמפרטורה והן בחוסר אוורור בחללים סגורים ובגלי החיידקים העוצמתיים, שמגיעים אלינו לקראת החורף ומתרבים בסביבה סגורה.
הרגלי תזונה נכונים הם הבסיס לחיזוק, מומלץ להעשיר את התפריט היומי שלכם בפירות עסיסיים מלאים בויטמין C, כמו קלמנטינה, רימונים, תפוזים, פלפל, קיווי.
מומלץ לצרוך גם מאכלים בריאים ומחזקי מערכת חיסון דוגמת תרד, ברוקולי, בטטה, דלעת. תבלינים בעלי השפעה מטיבה על מערכת החיסון כמו שום וכורכום, ג'ינג'ר, קינמון.
סגנון הבישול המומלץ הינן אידוי ירקות, בישול בנוזלים (למשל של מרקים) או אפייה, עדיפות על פני טיגון וכמובן הגשת מזונות חמים יסייעו לכם לחמם את הגוף בימים קרירים.
שילוב של תוספי תזונה-
במידת הצורך יש להוסיף תוספי תזונה בעלי חיידקים טובים כמו פרוביוטיקה, מגנזיום, ויטמין C וויטמין E, אבץ.
בנוסף, סמבוק שחור הוא צמח אפקטיבי להתמודדות עם וירוסים וחיזוק המערכת החיסונית. חשובה גם שתיית נוזלים מרווים כמו תה ירוק העשיר בנוגדי חמצון, חליטת אכינצאה או מיצים סחוטים וטבעיים במיוחד על בסיס עלים ירוקים.
פעילות גופנית מסייעת לחזק את הגוף והמערכת החיסונית על ידי שיפור הפעילות של נויטרופילים שמסייעים בהגנה על הגוף מפני זיהומים נגיפיים וחיידקים.
חשובה גם מנוחה ורגיעה לריענון הגוף-
לצד המאמץ הגופני, מומלץ להעניק לגוף את המנוחה החיונית לו כדי שיהיה מספיק נמרץ וערני להתמודד עם חיידקים ולכן, נסו לישון יותר שעות ולתת גם לגוף וגם לנפש לנוח מספיק.
ימים טובים ובריאים לכולם, אדוה שלו נטורופתית.
*הכתבה אינה מחליפה ייעוץ פרטני*
פרטים כאן