

הסיבות והטיפול בהפרעות שינה
נוכל לחלק את ההגדרה של הפרעות השינה לשניים-מי שאינו נרדם, ומי שמתעורר בלילה. מגוון הסיבות הוא רחב והוא בדרך כלל משלב בתוכו מגוון גורמים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים. אי שינה סדירה תוכל להיווצר מייצור מופחת מידי של סרוטונין או מנגד עודף בייצור אדרנלין, קורטיזול וגלוקגון וייתכן שתופיע אינסומניה גם כתופעה חיצונית שאינה קשורה באותם הורמונים.
הסיבות להפרעות שינה
- גורמים מנטליים- פחד, מתח, לחץ חרדה או כל גורם אחר ששורשו הוא פסיכולוגי יומלץ לטפל בהתאם, באמצעות זיהוי הגורם והתמודדות בעזרת טכניקות שונות.
- סביבה רועשת- בן זוג נוחר, רעש סביבתי, שינויים בהרגלי השינה ועוד.
- רעלנים-אמפיטמינים שונים, קפאין המצוי בתה, קפה, שוקו, גלידות שונות, קולה. רעלנים נוספים העלולים להיות קשורים הם ניקוטין, גבינה, בשר אדום, אלכוהול ומריחואנה.
- הרגלים לקויים- אכילת ארוחה כבדה מידי בלילה- תגרור הפרשת אינסולין גדולה לאחריה, במהלך הלילה עלול להיווצר ריפלוקס היפוגליקמי, במצב זה יזוהה ע״י המוח מצב שבו רמות הגלוקוז יהיו נמוכות והוא יגיב בשחרור אנדרנלין, סטרואידים וגלוקגון על מנת להעלות את מדדי הסוכר בדם, מה שיקרה באותו זמן הדבר יגרום לעוררות יתר ובעצם למצב של הפרעה בשינה.
- התעמלות בלילה.
- גורמים פיזיולוגיים כגון נזלת אלרגית, חולשה של שלפוחית השתן, תקופת ההריון, בעיות פרוסטטה אצל גברים, הפרעות נשימה, הזיות וחלומות רעים.
- הפרעות טכניות- כרית לא נוחה, שמיכה לא נוחה, מיטה לא נוחה וכו׳.
- שינוי בשדה האלקטרו מגנטי- רמה אנרגטית כולשהי של חוסר איזון, הפיתרון יהיה הזזת המיטה או מעבר לאזור מגורים בקרבת מים.
- עודף שימוש בפלאפון, ועודף התבוננות במסכים.
אז מה אפשר לעשות ברמת אורחות החיים כדי למנוע הפרעות שינה
בשלב הראשוני מומלץ להפחית מתחים, לשלב טכניקות להתמודדות עם לחץ וסטרס כגון יוגה, מדיטציה, צ׳י קונג וכו׳.
חשוב לדאוג לסביבת שינה נעימה ונוחה, שקטה וחשוכה ככל האפשר.
פעילות גופנים סדירה וקבועה במהלך השבוע, חשוב ליצור הרגלי שינה סדירים וקבועים
(כניסה למיטה בשעות יחסית קבועות וקימה בשעות יחסית קבועות).
ברמת התזונה:
מומלץ להימנע ממזונות ומשקאות מעוררים- כמו שוקולד, סוכר, פירות, מיצי פירות, תה, קפה, שוקו, אלכוהול.
הטיפול התזונתי
ברמת התזונה כדאי לתסף מזונות העשירים בחומצת האמינו טריפטופאן, היא חיונית במקרה הזה משום האי משמשת את חומר הבסיס לייצור סרוטונין (מעביר עיצבי), חומצה אמינית זו נמצאת בדגים- סלמון, טונה, פירות ים, הליבוט. היא נמצאת גם בשיבולת שועל, סויה, שומשום, עוף, זרעי חמניות, גרעיני דלעת, חומוס וכו׳.
מומלץ לתסף מזונות העשירים במגנזיום ובסידן כגון טחינה, שקדים ירקות ירוקים וקיטניות. כמו כן קיימת חשיבות רבה לצריכת אומגה 3 וויטמיני b.
הטיפול בקליניקה מתחיל בתשאול ואבחון מקיף למציאת שורש הבעיה, כאשר שורש הבעיה נמצאה נבנה תפריט מותאם אישית, המלצה על תיסוף מזונות והימנעות ממזונות, התאמת תוספי תזונה ו/או צמחי מרפא.
כחלק מהטיפול נתייחס לפן המנטלי של הבעיה בה אנו מטפלים נתאים תרגול הפחתת מתחים, בנוסף חשוב להתאים אורחות חיים נכונים ושינוי הרגלי חיים מזיקים.
אם אתם מחפשים נטורופתים מומלצים צרו קשר עוד היום.
פרטים כאן