

מה עוזר לעצירות?
אם אתם חווים עצירות כדאי לכם לדעת מה עוזר לעצירות, מומלץ להתאים תזונה ועצירות כרונית ולהימנע ממזונות המחמירים מצב זה, יש להתמקד במזונות מיימים אשר תומכים בהסדרת פעילות המעי, שתייה מרובה חשובה במצבים אלו ומולץ לשתות בעיקר מים, מרק וחליטות ולהימנע ממשקאות אשר עלולים להחמיר מצב זה. למידע נוסף על תזונה טבעית לטיפול בסבוריאה צרו קשר עוד היום.
מה עוזר לעצירות מבחינת מאכלים?
- שמן זית- שמן זית בריא ואיכותי מסייע בפעילות המעי, עבור הסובלים מעצירות מומלץ לשתות כפית שמן זית עם חצי לימון סחוט על בטן ריקה בבוקר על קיבה ריקה, ניתן ואף מומלץ להוסיף גם כפית שמן זית לסלט או לדייסת קוואקר.
- זרעי פשתן מושרים/ טחונים- זרעי הפשתן יעילים לטיפול בעצירות בעיקר בשל קליפתם הסיבית, כאשר הזרעים עוברים השריה במים למשך מספר שעות הם נהפכים למצב הדומה לג׳ל אשר מסייע ליציאה תקינה. למי שסובל ממחלות מעי דלקתיות מומלץ לסנן את הזרעים ולשתות את הנוזל בלבד.
- דבש- דבש איכותי יעזור לטיפול בעצירות בעזרת איכויותיו המחטאות, מומלץ להניח כפית דבש בכוס חליטה בשעות הבוקר על מנת לטפל בעצירות.
- השריית מיץ שזיפים- מומלץ להשרות כ2-3 שזיפים בכוס מים למשך הלילה ובבוקר לשתות את המיץ ולאכול את השזיפים הרכים, ניתן גם לקנות מיץ שזיפים מוכן אך מומלץ לשים לב שהמיץ אינו מכיל תוספת סוכר וחומרים משמרים.
- ירקות ופירות בקליפתם- סיבי הפירות והירקות הם בפני עצמם מקור לשיפור תנועתיות המעיים וטיפול טבעי בעצירות.
ממה כדאי להימנע בזמן עצירות?
- ביצים, גבינות שמנות ובשר.
- אורז לבן- נעדיף אורז מלא שנשארו בו איכויות הסיבים, אורז לבן נחשב לפחמימה פשוטה ומעובדת, על כן מומלץ להימנע ממנו בעת עצירות.
- רימון- גרעיני הרימון עלולים להכביד על פעילות העיכול, לכן מומלץ לא לצרוך אותו בזמן עצירות.
- בננה, אפרסמון ומנגו אלו פירות שאינם מומלצים למי שסובל מעצירות.
- שקולד- תכולת השומן והקפאין בשוקולד מביאים למצב שהוא מכביד על מערכת העיכול המצב של עצירות לכן מומלץ להימנע ממנו.
מה כדאי לשתות כשיש עצירות?
בדרך כלל כשאני שואלת מטופלים מה הם נהגו לשתות בזמן התקף עצירות הם קודם כל מתארים ששתו כמות נכבדת של מים, ואכן מים מאוד מאוד עוזרים לטיפול במצב של עצירות, המים תורמים לריכוך הצואה ומוסיפים לחות לנפח המזון בקיבה.
קפה ומשקאות כמו קולה, שוקו ותה הם בעלי איכות מייבשת ולכן משקאות אלו הדרך כלל יצרו את הפעולה ההפוכה אשר תורמת לאובדן נוזלים, לכן מומלץ להימנע מהם במצבי עצירות.
הטיפול בקליניקה למצבי עצירות
הטיפול הנטורופתי מתמקד במציאת שורש הבעיה, בעזרת איבחון ותשאול מקיף ניתן להתאים טיפול מתאים בו המטופל מקבל תפריט מותאם אישית ותוספי תזונה או צמחי מרפא במקרה הצורך שבעזרתם הוא יוכל להגיע להטבה או לפיתרון הבעיה הקיימת.
פרטים כאן